Heeft u uw
financiële zaken
op orde?

Lees de checklist

Intermedis A & A

Ruim 8 op de 10 jongeren loopt mogelijk belastingvoordeel mis

Geplaatst op: 07-05-2018, 08:38:36

De regeling voor belastingmiddeling, die de belastingdruk onder jongeren moet verminderen, is bij 84% van de jongeren tussen de 16 en 34 jaar onbekend. Dit concludeert Knab. De online bank deed samen met onderzoeksbureau Memo² onderzoek onder ruim 1.000 respondenten.

Belastingteruggave bij schommelend inkomen
Iedere Nederlander die in de afgelopen zeven jaar een schommelend inkomen heeft gehad, kan tot duizenden euro's terugkrijgen door een verzoek om middeling in te dienen bij de Belastingdienst. Het gaat hier doorgaans om net-afgestudeerden die zijn begonnen met werken. Ondanks de goede aard van de regeling, blijkt het bestaan ervan onbekend. 84 procent van de jongeren heeft geen idee wat belastingmiddeling is en loopt mogelijk duizenden euro's mis.

De regeling is ook bedoeld voor ondernemers en mensen die onbetaald verlof hebben opgenomen. Door die wisselende inkomsten, betalen deze groepen bijna altijd meer inkomstenbelasting dan mensen met een gelijkmatig inkomen.

Gemiddelde teruggave ruim vijfduizend euro
Oskar Barendse, Financieel Planner bij Knab: "Belasting middelen kan lucratief zijn, maar het is opvallend hoe weinig mensen de mogelijkheid kennen. Als ruim 8 op de 10 jongeren nog nooit van deze regeling hebben gehoord, blijft er onnodig veel geld bij de Belastingdienst liggen. Dat is zonde en daarom wijzen wij onze consumenten op dit mogelijke voordeel."

Of en hoeveel geld je terug kunt krijgen van de Belastingdienst kun je eenvoudig checken. Knab heeft hier een pagina voor ingericht waar een middelingstool is opgenomen. De tool van BerekenHet is bijna 30.000 keer ingevuld. In de helft van de gevallen was er recht op teruggave. Het gemiddelde bedrag dat teruggevorderd kon worden is 5.332 euro.

Bron: www.eufin.nl van 7 mei 2018

Ga terug naar de vorige pagina